Verhalen uit mijn praktijk
                                                    

heeft

zijn lessen

‘Ik leer anders’

afgerond.

Gezellig!


Goedenavond Helen,


Ik vond het heel erg leuk, vooral die keer met de m&m´s! ;-)

Ik vond dat je het heel goed kon uitleggen en ik vind je heel aardig.

Op school gaat het al iets makkelijker met rekenen. En ook met het dictee gaat het goed!

De tafel van 4 gaat ook al goed, die weet ik al helemaal uit mn hoofd!

Ik heb ook niet meer na schooltijd mn werk af moeten maken! Omdat het al af was!

 

Ik ben blij dat we deze vorm van coaching gevonden hebben op internet. (ipv onderzoek naar ADD, dat werd ons op school aangeraden, maar ik had het gevoel dat het op een eenvoudigere manier moest kunnen)

Door je enorme geduld is de laatste keer echt het muntje gevallen met het rekenen. Dat geduld had ikzelf echt niet en van mij wilde Jesse ook niet echt iets aannemen, omdat ik het anders deed dan zijn juf, maar doordat we dit samen hebben gedaan wil hij het nu wel van me aannemen! Opvallend vond ik dat Jesse de sommen met tijd juist zo goed kon!

Dit is gewoon heel goed voor zijn zelfvertrouwen geweest, na de laatste keer zei hij zelfs dat hij het heel erg leuk vond en voorheen was alles wat met leren en school te maken heeft NIET leuk!

Dus bij deze nogmaals hartelijk dank!

 

Hartelijke groet

Jesse en Ilona


Samuel is nu twee keer een uur bij je geweest. Ik oefen tegenwoordig ook steeds op jouw manier woordjes met hem. Ik heb het idee dat hij echt vooruit gaat.

Het valt me op dat kinderen die niet snel genoeg zijn met leren lezen makkelijk het predicaat 'dyslectisch' opgespeld krijgen. Ik geloof helemaal niet dat het in veel van die gevallen om pure dyslectie gaat. Kinderen leren nu eenmaal op verschillende manieren en een daarvan kan visueel leren zijn. Het zou jammer zijn om te berusten in dyslectie wanneer kinderen met een andere methode lezen en spellen goed kunnen oppakken! Ik zou het iedereen die een kind met lees- of spelproblemen heeft, aanraden om 'ik leer anders' te proberen.


Al weer een jaar geleden is onze dochter bij je geweest om kennis te maken met het visueel opslaan van woorden. Dit was het begin van een vooruitgang die over haar gehele ontwikkeling heeft doorgezet. Het hele jaar hebben we hieraan gewerkt. Alle D's (spelling, rekenen en begrijpend lezen) op het leerlingvolg-systeem zijn nu een B. (Helaas is er geen vooruitgang met lezen)


Nog mooier is de score van de NIO. Deze is dit jaar en vorig jaar gemaakt, dus een prachtige vergelijking. Het VB IQ was vorig jaar 88. Dit jaar 107.


Het is echt niet zo dat het alleen komt door "Ik leer anders". Maar "Ik leer anders" heeft er wel voor gezorgd dat we anders de leerstof benaderen waardoor ze (taal)regels begrijpt.


Dank je wel voor je hulp,

Marianne


* Helen: Voor het lezen heb ik extra oefeningen en tips gestuurd....

Tjonge wat een drukte hé, met alle afsluitingen van sportclub en school!

Ik wil je nogmaals bedanken voor je geweldige toevoeging aan de ontwikkeling van Luna (8 jaar/groep 4) op school. Wij hebben zeer veel aan de “Ik leer anders” methode gehad. En ook zeker door jouw geduldige en duidelijke uitleg heeft Luna veel geleerd. Zij vond het erg leuk om de sessies bij jou te volgen. Luna zit voor begrijpend lezen nu bijna op medio groep vijf niveau, terwijl zij twee maanden geleden nog op medio groep vier zat. Met spelling en klokkijken is zij ook met sprongen vooruit gegaan. Ook heeft zij veel meer zelfvertrouwen en meer plezier in lezen en leren gekregen.

 

Luna heeft heel veel zin om volgend jaar in groep vijf te beginnen. De juf was zo verrast over het resultaat dat zij direct het boek heeft aangeschaft. Wellicht dat zij bepaalde methodes op de gehele klas kan toepassen. Een klasgenootje van Luna is ook erg visueel ingesteld en zijn ouders nemen waarschijnlijk na de vakantie contact met je op. Ik heb je nummer door gegeven.

 

Luna zegt bedankt en tot ziens!

Helen: Laatst kreeg ik van een jongen uit groep 4 een prachtige witroze roos bij zijn laatste (5e) training bij mij. Die heeft lang gestaan. Als dat geen compliment is...